Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji storitev in spletne trgovine KinEra so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).
S portalom in spletno trgovino upravlja podjetje Nejc Bončina s.p. (v nadaljevanju imenovan kot »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja vključujejo pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


 1. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
 2. Ponudba produktov
 3. Način plačila
 4. Cene
 5. Postopek nakupa izdelkov v spletni trgovini
 6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
 7. Varnost
 8. Varovanje osebnih podatkov
 9. Komunikacija
 10. Obveza odgovornosti
 11. Mnenja in komentarji uporabnikov
 12. Pritožbe in spori

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– Identiteto podjetja (ime, sedež in številko registra),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta oziroma telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
– dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene. Razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba produktov

Cene v spletni trgovini veljajo za nakup prek spleta in na podlagi odstavka 94. člena ZDDV-1 ne vsebujejo DDV.

Cene storitev na spletni strani na podlagi odstavka 94. člena ZDDV-1 ne vsebujejo DDV.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Za storitve na spletni strani kin-era.com:
  • z nakazilom na TRR ponudnika po izdanem predračunu,
  • z gotovino
 • Za izdelke v spletni trgovini:
  • S plačilnimi karticami preko sistema Stripe

Cene

DDV pri izdelkih na spletni trgovini in storitvah na spletni strani ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in imajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila.

Postopek nakupa izdelkov v spletni trgovini

 1. Kupec v spletni trgovini odda naročilo za izbran izdelek.
 2. Naročilo je potrjeno in gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave kontaktira kupca na njegov kontaktni e-poštni naslov. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Kupec se z nakupom programa zaveda tveganj in nevarnosti, ki se lahko pojavijo ob neustrezni uporabi izdelkov ali ob neustreznem upoštevanju nasvetov ponudnika.
 3. Odprema blaga. Prodajalec v roku do 3 delovnih dni po prejetem naročilu na naveden e-poštni naslov oziroma naslov pošlje e-poštno sporočilo z digitalnim gradivom oziroma izdelek.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (po elektronski pošti kinera.info@gmail.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupcu se ob vračilu blaga vplačan znesek vrne na uporabljeno plačilno sredstvo ali njegov TRR. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Avtorizacija kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine KinEra vključno z imenom in priimkom, e-poštnim naslovom, kontaktnim telefonom, primarnim naslovom in naslovom za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno dokumentacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Obveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik na spletni strani ne uspe popraviti podatkov. V tem primeru, bo ponudnik kupca o spremembah obvestil in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci spletne strani. Pred objavo mnenj so ta pregledana in so v primeru zavajajočih podatkov ali žaljivosti zavrnjena.

Mnenja in komentarji uporabnikov

Podjetje se zaveda pomembnosti mnenj in komentarjev svojih uporabnikov, zato so vsa v celoti skrbno pregledana. Mnenja, ki jih pišejo uporabniki spletne strani in spletne trgovine so del funkcionalnosti spletnega portala KinEra. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletnega portala, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda.

Ponudnik ima pravico vsebino uporabiti časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice prenaša na ponudnika.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožbe se ta odda preko elektronske pošte kinera.info@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o podjetju:

 • Ime podjetja: Kineziološke storitve, Nejc Bončina s.p.
 • Sedež podjetja: Sv. Duh 49, 4220 Škofja Loka, Slovenija
 • Matična številka: 9229213000